Soalan Lazim / Frequently Asked Questions (FAQ)

Ada hamba Allah buat pertanyaan berkenaan Minyak Habbatus Sauda pada saya.. dia ingin tahu kenapa harga di pasaran berlainan dan kenapa saya tidak menghasilkan kapsul....


Jawapan saya kepada beliau adalah ;


1. Harga di pasaran mmg berbeza kerana semua penjual ada kos masing-masing dan tidak dinafikan cara stok diperolehi dan penghasilan juga ada cara tersendiri.


Bagi kami, penghasilan adalah amat berkait dgn teknik Farmaseutikal dan juga kawalan pengeluaran mengikut garispanduan KKM, MeSTI dan Halal. Ada syarat-syarat yang harus dipatuhi dan secara langsung ada melibatkan kos yang tersembunyi. Maka harga pasti akan berbeza bagi pengimpot dan juga pengeluar tempatan.


2. Sebenarnya, kalau diikutkan, cecair lagi bagus drp kapsul. Ini kerana cecair akan berikan kesan di tekak dan dada bila kita amalkan. Kapsul akan bertindak drp perut ke usus. Kapsul dibuat kerana kebanyakan org tidak boleh menerima rasa Habbatus Sauda. Oleh yg demikian, kami buat perahan cecair secara Farmaseutikal 1st Cold-Pressed yg boleh diterima ramai kerana rasanya lebih lembut.


Ya benar, kapsul mudah dibawa, saya juga ada cadangan jenis pam utk dibawa berjalan. Tapi buat masa ini pam tidak dpt dipasarkan secara komersial dan akan akibatkan kos lebih tinggi.


Cuba kita rujuk kepada perubatan Homeopati.. semua ubatannya disyorkan diletak di bawah lidah kita.. oleh yg demikian, apabila diambil melalui mulut, kesan serapan bagi bahagian lidah, tekak dan dada amat berkesan dan tambahan pula di musim Covid, bhg inilah yg paling penting utk kita jaga setiap hari.. tuan fikirkanlah secara logik kesan terhadap pengambilan secara oral ini. Kita tidak boleh paksa sesiapa, tapi kita hanya boleh berikan relevansi pengambilan secara oral.


Cara pengambilan yang disyorkan ada 4 ;

1. Pengambilan terus 1/2 sudu teh atau 2.5ml Minyak Habbatus Sauda

2. Campuran bersama Madu lebah dalam nisbah 1:1

3. Dihidangkan bersama Salad Sayuran atau Buahan.

4. Dicampurkan dengan minuman harian diwaktu sarapan pagi


#embhabbatussauda #immunebooster #Habbatussauda #kitajagakita #staysafe #stayhome #blackseedoil #selangor #petalingjaya #bangi #Penang #alorsetar #sungaipetani #Ipoh #hutanmelintang #MutiaraRini #segamat #kelantan #arau #damansaradamai #lesongmart #farmasinazen #halalsouq

Disclaimer

** We are not claiming any health claims and the information here is extracted from Internet for public information & awareness.

Please consult your Doctor/Pharmacist for advice.